De daslook is ontloken in de tuin. Hoogste tijd om weer daslookboter te maken, zoals voorgaande jaren. Heb je geen daslook in de tuin? Sinds 1 januari 2017 is daslook niet meer beschermd. Je mag hem in het wild plukken. Let goed op, het blad lijkt op het giftige lelietje-van-dalen. Je kunt het plantje onder andere herkennen aan de uien/knoflookgeur. Je kunt op de Wildplukwijzer kijken waar hij gespot is en op de Wildplukwiki hoe hij er precies uit ziet.
Het recept:
Werkwijze:
Laat de boter zacht worden bij kamertemperatuur en roer er zoveel mogelijk water doorheen. Drupje voor drupje totdat er geen water meer opgenomen wordt. Hoe meer water, hoe smeuïger, lekkerder, beter smeerbaar en beter voor de lijn de boter wordt!
Roer er de verse daslook, zout, peper en evt. andere kruiden doorheen.
Laat opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk!
Het recept:
- 100 gram boter
- 50 tot 100 ml water
- minimaal 2 eetlepels verse en zeer fijn gesneden daslook
- zout en peper
- optioneel zijn wat citroensap en andere verse kruiden als peterselie en salie.
Werkwijze:
Laat de boter zacht worden bij kamertemperatuur en roer er zoveel mogelijk water doorheen. Drupje voor drupje totdat er geen water meer opgenomen wordt. Hoe meer water, hoe smeuïger, lekkerder, beter smeerbaar en beter voor de lijn de boter wordt!
Roer er de verse daslook, zout, peper en evt. andere kruiden doorheen.
Laat opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten