Eigenlijk is het niet mijn bedoeling om in herhaling te vallen op dit blog...En daslookkappertjes heb ik al behandeld. Maar het fotograferen is zo leuk. En ik maakte dit jaar maar liefst 5 potjes. Dus bij uitzondering nog een keertje hoe je kappertjes maakt van daslookzaadjes.
Knip uitgebloeide bloemknoppen. Trek de zaadjes eraf, doe ze met flink wat zout in een schaaltje en laat een nachtje bij kamertemperatuur staan. Doe er water bij zodat ze net onder staan en laat vervolgens uitlekken in een zeef. Doe de zaden in een brandschoon potje, vul af met kokende azijn, draai direct het deksel erop, zet omgekeerd weg en laat afkoelen. Na 3 weken zijn ze op smaak. Afgesloten zijn ze een jaar houdbaar.
Ietwat vreemd van kleur deze foto van de geplukte zaden op het aanrecht, kunstlicht...
Je kunt ook koude azijn gebruiken en de potjes even in water laten koken. Of het potje met de azijn en zaadjes voorzichtig in de magnetron aan de kook brengen.
Andere recepten met daslook:
Reacties
Een reactie posten